Blogg

Frågor och svar om både det ena och det andra i barnboksbranchen

Posted by on Okt 4, 2015 in Blogg | 0 comments

För er som är nyfikna på att skriva eller illustrera barnböcker så finns det en bra Facebookgrupp ”Barnboksförfattare och barnboksillustratörer”, funkar även för etablerade barnboksförfattare och illustratörer.

Den sidan rekommendar jag.

Även om jag först kom in på 3e försöket 😉 , händer det er, ge inte upp! 😀

BB står för BarnBok och PS står för Pawel Siemieniuk!

Posted by on Jun 23, 2015 in Blogg | 0 comments

Så var mitt examensarbete klart och jag fick godkänt, puh! 😀

Även om jag hade fått ett dåligt snitt så hade jag ändå varit grymt stolt över sidan jag gjort, fick mycket hjälp av Pawel Siemieniuk då jag är under upplärning när det gäller det tekniska, så han har mobilanpassat hemsidan, det var han som la till små effekter på den gula bakgrunden som liknar bubblor/stjärnor och fixade och trixade med mina skitser, la till snygga färger som passade till menyknapparna och figurerna och lite till. Tack Pawel! :)

Och ja, om ni tittar noga på namnet ”barnboksförlag” så är meningen att det första b`et ska likna en öppen bok, alternativt symbolisera orden barn och bok, det var också hans ide. :)

 

 

Barnboksdrömmar – förenkla researchen för barnboksaspiraneter!

Posted by on Jun 22, 2015 in Blogg | 0 comments

Så heter mitt examensarbete som jag har imorgon och som en del av arbetet så skapade jag denna hemsida för att förenkla researchen för alla er som sitter med ett barnboksmanus som är ”ready to go!”

Jag hoppas att denna sidan kommer att hjälpa er lite på traven till att hitta ett förlag, eller att se andra möjliga vägar att ge ut era barnböcker på.

Lycka till!

:)